dilluns, 29 de juliol de 2013

Camino de Santiago 2013: de Roncesvalles a Logroño


El passat 24 de juliol en Xavi Giralt, en Xavi Rimblas, en Joan de Clascà, en Benjamí, en Carles i en Santi vam marxar de Badalona per començar el mític Camí de Santiago (o de Sant Jaume) en bici. El dimecres ens vam limitar a anar fins a Pamplona, concretament al Club Irati, on dormiríem. Vam anar fent parades durant el trajecte perquè no se'ns fes llarg i, finalment, vam arribar-hi al vespre. El dia següent vam començar la primera etapa: de Roncesvalles fins a Pamplona. Eren, com les altres dues etapes que faríem, de 50 km aproximadament. Vam pujar amb la furgoneta fins a Roncesvalles amb les bicis carregades i des d'allí vam "baixar" fins a Pamplona. En Benjamí, però, va baixar amb la furgoneta, ja que s'encarregava de fer de cotxe escombra. Vam dinar a Zubiri i, després d'haver près el cafè, vam seguir fins a Pamplona, on vam fer una petita ruta turística abans de tornar a Irati per dutxar-nos i dormir.
Aquella primera ruta era sobretot baixada, tot i que hi havia molts trams d'ascens. El divendres, un cop les maletes van ser carregades a la furgoneta, vam començar la ruta a les portes d'Irati i ens vam dirigir cap al sud, cap a Estella. Un cop vam haver sortit de Pamplona, ens vam trobar amb el Monte del Perdón, un coll molt alt amb rampes molt pronunciades (i amb moltes pedres). Vam dinar a Puente la Reina, a meitat de camí, un cop vam haver baixat d'aquell coll. Després de dinar vam seguir fins a la localitat d'Estella, on hi vam arribar cap a les 9 del vespre. Aquella nit la vam passar en un alberg del poble que es deia Anfas. La tercera etapa la vam començar, a diferència de les altres, a les 9 del matí. Aquell matí no feia sol i, com que la majoria de la ruta era plana, vam poder arribar a Logroño al migdia i poder dinar allí. Després de dinar ens vam encaminar cap al Club Glera, on passaríem la nit. Un cop ens vam haver instal·lat vam anar a fer una visita guiada per Logroño i vam sopar de tapes. L'endemà al matí vam deixar Logroño enrere i vam tornar a casa amb la furgoneta.

3 comentaris:

  1. Menció especial als 50 kms que vam haver de caminar per arribar al Domino's Pizza de Pamplona, i al bany en el paradisíac llac d'aigua calenta (o més calenta a estones) abans d'arribar a Pamplona.

    ResponElimina
  2. Perquè hi ha gent tan afortunada que pot fer aquests plans i d'altres ens hem de conformar amb banyar-nos en una bassa rodona plena d'algues?

    ResponElimina
  3. No ens conformessim! Queden més etapes fins a Santiago. A per la següent!!!

    ResponElimina