divendres, 2 de març de 2012

Montserrat a peu


Joan Molina pujant un dels dos trams d'escales

El diumenge passat en Joan Molina, en Carles amb el seu pare, en Jordi amb la seva germana i el seu pare, vam anar a Montserrat a peu des del camp de futbol de Monistrol fins al Monestir.
Començàrem el camí a mig matí i vam pujar pel Camí de les Fonts. La primera part de la pujada va ser tranquil·la, però la segona part vam remuntar molts metres, ja que vam pujar una pila d'esglaons (uns tres-cents) dividits en dos trams d'escales. Aquesta última començava al dipòsit d'aigua fins a mig camí al camí típic de la Santa Cova. La tercera part de pujada era més tranquil·la, com la primera, amb esglaons baixos i molt ben condicionada. Era el típic camí de la Santa Cova, que, segons la llegenda, és on es va trobar la Mare de Déu de Montserrat. Arribàrem cap a dos quarts de dues del migdia. Quan vam arribar, el primer que vam fer va ser anar a visitar la moreneta (la Mare de Déu) i sortits d'allí vam anar a dinar a les escales d'entrada al Monestir. Un cop dinats, compràrem el mató i les coques típiques de la muntanya i vam caminar fins al mirador on vam disfrutar d'unes vistes meravelloses del Riu Llobregat.
De baixada usàrem el Cremallera. Baixàrem del tren a l'estació de tren de Monistrol-Vila (també conegut com l'estació de l'aparcament) i vam travessar el tranqui poble de Monistrol de Montserrat.

1 comentari: